eveniment știri

Parteneriat CS Hunedoara – CS Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și FC „Viitorul” Constanța

Sala de ședințe Primăriei municipiului Hunedoara a găzduit joi, 13 februarie 2020, un eveniment important pentru fotbalul hunedorean: semnarea unui acord de parteneriat între Clubul Sportiv Hunedoara (club aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Hunedoara), Clubul Sportiv Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și Fotbal Club Viitorul Constanța. Contractul prevede colaborarea dintre cele trei cluburi în vederea selecției, pregătirii și promovării celor mai talentați tineri jucători de fotbal pentru competițiile profesioniste.

La semnarea contractului au participat Gică Popescu, în calitate de reprezentant al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Zoltan Marton Iasko (reprezentând Viitorul Constanța), Daniel Stroia (CS Hunedoara), precum și primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

„Academia noastră și Clubul Viitorul au început o serie de parteneriate cu cluburi de copii și juniori din România. Am ținut foarte mult ca unul dintre parteneriate să îl încheiem la Hunedoara”, a declarat Gică Popescu. El a continuat: „Istoria ne-a făcut să alegem această zonă. Întotdeauna Hunedoara a fost o pepinieră de juniori extraordinară. Un alt element important în alegerea Hunedoarei ca partener al nostru este prezența lui Dan (Stroia – n.r.) aici, am jucat împreună la lotul de juniori și știu cât de serios este. Încheiem astăzi un parteneriat cu beneficii reciproce. Dorim ca jucătorii pe care îi aveți la Hunedoara să vină către noi, către Constanța, pentru că știți foarte bine condițiile de acolo și maniera serioasă în care facem lucrurile la noi la academie. Beneficiile dumneavoastră vor fi financiare și de imagine, pentru că în momentul în care ne trimiteți un jucător care de la Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi» va merge către fotbalul mare, știți foarte bine că suntem clubul care a vândut cei mai mulți jucători în străinătate în ultimii ani”.

Antrenorilor de la Club Sportiv Hunedoara, prezenți la întâlnire, Gică Popescu le-a spus că de acum au de găsit și antrenat tineri fotbaliști pe care să-i trimită la Constanța, „pentru că nu cred că este un club care poate să șlefuiască jucătorii și să îi pregătească pentru marea performanță mai bine decât o facem noi”.

„Le mulțumesc vechilor mei colegi că ne-au onorat cu prezența și îi felicit pentru ceea ce fac la Constanța și pentru ceea ce au făcut pentru fotbalul românesc. Îi felicit că au ales Hunedoara ca partener – Hunedoara are tradiție, are resurse și un club stabil din punct de vedere financiar. Vreau să mai spun că acești oameni (Gică Popescu și Zoltan Iasko – n.r.), pe lângă că au fost mari fotbaliști, sunt și mari caractere. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat șansa de a juca alături de ei și împotriva lor”, a spus Daniel Stroia, directorul Clubului Sportiv Hunedoara.

„Vreau să le mulțumesc și eu oaspeților noștri de astăzi. Clubul nostru are un buget stabil, probabil cel mai mare la nivelul Ligii a III-a din România, între 1.500.000 și 1.800.000 de lei. De asemenea, avem aproximativ 200 de copii la acest centru de juniori, iar parteneriatul acesta ne obligă să investim chiar mai mulți bani, pentru că niciun efort nu este prea mare pentru baza sportivă”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.