știri

Lucrări de modernizare la Școala 8

Despre clădirea cunoscută ca Școala 8, care găzduiește Corpul I al Școlii Gimnaziale nr. 7 din municipiul Hunedoara, se poate spune că va fi refăcută aproape complet. Clădirea a fost „dezbrăcată” până la tencuială și copiii care învață aici vor avea parte de cele mai moderne condiții, așa cum trebuie să fie toate unitățile de învățământ.

Lucrările de renovare au început în primăvara acestui an. Acestea constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare la fațade, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplinesc condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii.

„Iată că încă o școală din municipiul Hunedoara intră în reparații capitale. Este un lucru care ne bucură, dar în aceași timp este un pas spre normalitate. Așa cum am mai spus-o, copiii sunt viitorul, iar pentru educația lor trebuie să asigurăm cele mai bune condiții”,

spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Fondurile pentru renovare provin de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene (MDRAP) – Programul Național de Dezvoltare Locală, PNDL II 2017 – 2020 și din bugetul local.

Imobilul corp I din cadrul Școlii gimnaziale nr. 7 situat în strada Cerbului nr. 2 a fost construit în 1977. Regimul de înălțime este P+2E și are o suprafață construită de 796 mp și suprafața construită desfășurată de 2.307 mp. Construcția include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, sala de sport și grupuri sanitare.

Școala 8 nu a mai beneficiat de fonduri de reabilitare din 2006, când s-au executat în principal reparații interioare, zugrăveli, vopsitorii și reparații la instalații. De atunci imobilul s-a degradat și uzat moral și nu mai îndeplinește condițiile optime de desfășurare a activităților școlare.

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.598.156,67 lei (aproape un milion de euro), dintre care 129.443,96 lei din bugetul local al municipiului Hunedoara și 4.468.712,71 lei de la Guvernul României.