Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Otilia Petronela Florincaș

Dr. Otilia Petronela Florincaș este medic primar medicină internă cu competențe în ecografie generală. S-a născut chiar aici, în Hunedoara, și și-a dorit să rămână în orașul natal.

Dialogul început cu domnia sa a pornit foarte firesc pentru că, întâi de toate, am rugat-o să ne spună câteva lucruri despre omul și profesionistul Otilia Florincaș. Partenera noastră de discuție a răspuns afișând un zâmbet de mulțumire: “Ce să vă spun despre mine? Cred că la noi, cei mai în vârstă, faptele vorbesc”.

Am aflat că doamna doctor este căsătorită, soțul fiind inginer, că are un fiu de 29 de ani care, a adăugat dumneaei, “nu mi-a călcat pe urme”.

Dr. Florincaș ne-a mărturisit că s-a înscris la Liceul Sanitar din Hunedoara în speranța că, dacă nu va intra la Facultatea de Medicină (“la vremea aceea concurența era foarte, foarte mare”), să poată totuși profesa în domeniul sanitar. “De când ma știu am vrut sa fac medicina”, a exclamat entuziasmată doamna doctor.

A urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara iar apoi, în anul trei de secundariat, a venit în Spitalul nostru pentru ca ulterior, în 1995, să dea concurs pentru postul de medic specialist în medicină internă.

“Din totdeauna mi-am dorit să revin la Hunedoara, spitalul nostru fiind unul de renume, era o mare onoare să lucrezi cu medicii de aici. Și este încă”.

Despre pacienți doamna doctor ne-a informat că “sunt foarte mulți cu patologii complexe, populația municipiului fiind una îmbătrânită. Secția de Medicină Internă este o secție cu adresabilitate mare – aici fiind mai multe compartimente: diabet, hematologie, endocrinologie și nefrologie”.

A vorbit în mod deosebit despre colaborarea cu Secția de Gastroenterologie: “colaborarea este una plină de satisfacții profesionale, secția este foarte bine dotată, astfel că aici pot fi făcute numeroase investigții. Puțini dintre pacienții pe care îi tratăm ajung în clinici”.