știri

Dotări de la Ministerul Sănătății pentru Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara

🏥 Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” se regăsește într-o companie selectă, de numai 12 spitale din țară, pe lista celor care au primit de la Ministerul Sănătății 5 stații performante de anestezie:

  • 🏨 3 stații de înaltă performanță ADVANCE CS cu posibilități extinse de monitorizare intraanestezică produse de General Electic (SUA)
  • 🏨 2 stații de medie performanță CARESTATION 360 cu posibilități complete de monitorizare intraanestezică produse de General Electic (SUA)

Stațiile de anestezie au intrat în dotarea secției Anestezie -Terapie Intensivă a Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” printr-un program al Ministerului Sănătății derulat prin Banca Mondială, valoarea cumulată a investiției fiind de aproximativ 210.000 euro.

Cele 5 stații de anestezie vor deservi Blocul Operator Chirurgie, Blocul Operator Obstetrică – Ginecologie și Blocul Operator Ortopedie Traumatolologie, permițând în aceelași timp creerea unui punct de lucru ATI în secția Gastroenterologie și extinderea activității în Blocurile Operatorii Obstetrică – Ginecologie și Ortopedie Traumatolologie.

„Suntem mulțumiți că demersurile noastre pentru dotarea Spitalului au avut succes și privim acest sprijin pe care Ministerul Sănătății ni-l acordă ca pe o recunoaștere a actului medical de calitate pe care spitalul nostru îl furnizează pacienților”, spun Radu Budae, managerul spitalului și Dr. Florin Ilie, șeful secției de Anestezie – Terapie Intensivă din spitalul hunedorean.