eveniment

Căsătorie pe axa Detroit – Londra – Hunedoara

Un cuplu de români plecați de mulți ani din țară a decis să își oficializeze relația la Casa Căsătoriilor din municipiul Hunedoara. Soțul, Daniel, este plecat de peste 30 de ani din Hunedoara. A stat mulți ani în Italia, iar pe ultimii trei i-a petrecut în Londra, capitala Marii Britanii. Născut în Petroșani, are încă domiciliul în orașul de pe Cerna – și acesta a fost motivul pentru care căsătoria a fost încheiată în Hunedoara. Soția, Rodica, a plecat din Băilești, județul Dolj, și s-a stabilit în Detroit, Statele Unite ale Americii pe când avea doar cinci ani.

S-au cunoscut online și după un an au hotărât să își unească destinele. Au ales special ziua de 20 ianuarie pentru că s-au gândit că succesiunea 20-20-20 le va purta noroc. În SUA, data se scrie punând luna înaintea zilei, astfel că ziua căsătoriei lor, în acte, va fi 01.20.2020.

Mirii au ales să se căsătorească în țara lor de origine pentru că, spun ei, nicăieri nu-i ca acasă. Deși sunt plecați de atâția ani, trăindu-și majoritatea anilor de viață pe alte meleaguri, rădăcinile nu dispar. Căsătoria a fost oficiată de primarul urbei, Dan Bobouțanu, iar martori le-au fost colegi de-ai noștri, din primărie. Le urăm și noi „Casă de Piatră!” și multă fericire în noua viață pe care o încep, astăzi, împreună. Și îi așteptăm să revină cu drag Acasă, la Hunedoara.