video

În așteptarea primăverii, pregătim Parcul Tineretului

Aici, zilele acestea montăm noi pergole care vor îmbunătăţi modul de relaxare în spațiul verde din centrul orașului.

Dacă, până acum, în Parcul Tineretului existau şase pergole, de acum vor fi 10. După montarea tuturor pergolelor, acestora li se va aplica un nou strat alb de vopsea. Structura de lemn este tratată împotriva agenților externi (soare, ploaie, ger sau vânt).

Lucrările actuale fac parte dintr-o amplă campanie la nivel de oraș prin care se dorește îmbogățirea ansamblului peisagistic din municipiul Hunedoara. În acest sens, în Parcul Tineretului, s-au efectuat operaţiuni pentru protejarea trandafirilor existenţi, astfel încât să treacă peste iarnă cu bine, iar în primăvară vor fi plantaţi în plus alţi trandafiri.

Și tot pentru îmbogățirea ansamblului peisagistic al parcului, cât și pentru reînnoirea resurselor naturale din orașul nostru, am plantat numai în Parcul Tineretului, 150 de copaci din speciile: salcâm, tei și mesteacăn.

Pe raza orașului nostru, din toamnă, au fost plantați peste 600 de noi copaci.

În Hunedoara, avem grijă nu doar de peisajul urban, ci protejăm de asemenea clima și contribuim la susținerea biodiversității, pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!