știri

Primăria Hunedoarei începe oficial demersurile pentru recuperarea brandului „Corvinul 1921”

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a inițiat un prim proiect de hotărâre în cadrul demersurilor pentru recuperarea numelui, siglei și palmaresului echipei de fotbal „Corvinul 1921”. Acestea se află, de câțiva ani, în proprietatea unei persoane fizice care a și înregistrat brand-ul Corvinul la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Iniţiativa primarului Dan Bobouțanu va fi supusă dezbaterii și votului Consiliului Local în ședința de vineri, 29 ianuarie 2021. Proiectul de hotărâre prevede obținerea avizului de principiu, din partea Consiliului Local, pentru achiziționarea mărcii „Corvinul 1921” şi constituirea unei comisii, formată din consilieri locali şi reprezentanţi ai Primăriei, care să se ocupe de procedurile legale privind evaluarea şi achiziţia brand-ului amintit.

„Primăria municipiului Hunedoara nu a deţinut niciodată brand-ul Corvinul. El a aparţinut clubului de fotbal susţinut de fostul combinat siderurgic. Printr-un concurs de împrejurări, cu mai mult de 10 ani în urmă, brand-ul a fost, practic, pierdut de comunitatea hunedoreană, iar acum se află în posesia unei persoane fizice care s-a arătat dispusă la negocieri. Până acum au fost doar discuţii pe această temă. Am reuşit, împreună cu juriştii Primăriei să găsim o soluţie legală pentru a încerca recuperarea brand-ului. Sperăm ca procedurile să meargă bine şi să se finalizeze, perfect legal şi corect, cât mai repede cu putinţă. Facem acest efort deoarece brand-ul Corvinul este unul dintre elementele importante care, adunate, constituie identitatea municipiului Hunedoara”.

declară primarul Dan Bobouţanu