Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Ștefan Negoiță

Sunt doi medici urologi în Compartimentul de Urologie din cadrul secției de Chirurgie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. Unul dintre ei este dr. Ștefan Negoiță, care a studiat medicina la Cluj-Napoca. Tot acolo a făcut și rezidențiatul, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal. Dr. Negoiță este brașovean și lucrează la spitalul din Hunedoara de trei ani. Spune că este mulțumit de dotările spitalului, acesta fiind motivul pentru care s-a alăturat colectivului de aici. 

Întrebat dacă s-a gândit să plece din țară, răspunde: „Sigur că da! Dar am găsit suficiente motive să nu plec, adică am găsit părțile bune care m-au făcut să nu plec. În primul rând, semenii, familia. Eu am venit în Hunedoara pentru spital. Orașul Hunedoara este mic în comparație cu Brașovul în care am crescut sau Clujul în care am locuit cât am studiat”. Cu toate acestea, a ales spitalul pentru potențialul său. „Nu era Urologie în spitalul din Hunedoara când am venit eu, domnul doctor Răceanu era pensionat de doi ani, dar iată că acum nu doar că avem Compartimentul de Urologie, avem și aparatură și consider că suntem pe drumul cel bun”. Față de anul 2016, a crescut foarte mult numărul de internări și de operații făcute la Urologie – fără să avanseze cifre exacte, dr. Ștefan Negoiță estimează că sunt de peste două ori mai mulți pacienți tratați astăzi în Compartimentul de Urologie. Bolnavi erau și înainte, dar acum au și acest compartiment unde pot fi tratați și operați, la nevoie. 

„Suntem bucuroși că am relansat Urologia în oraș”, spune dr. Negoiță, iar noi nu putem să nu ne bucurăm că avem medici pasionați, care au ales spitalul nostru pentru condițiile bune pe care le oferă; medici care au ales Hunedoara când profesia (și tinerețea!) le-ar fi permis să aleagă orice alt oraș din orice țară a lumii.