Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Isabella Vonica

În Laboratorul de analize medicale al Spitalului Hunedoara, acolo unde pacienții nu ajung, dar probele lor biologice da, lucrează oameni dedicați profesiei. V-am prezentat-o pe cea care conduce această secție, doamna dr. Monica Damian-Jurcău, iar acum a venit rândul colegei sale, doamna dr. Isabella Vonica.

La fel ca soțul său, chirurgul Ovidiu Vonica, doamna dr. Isabella Vonica vine din Sibiu. Ambii au făcut facultatea de medicină în Sibiu, iar după ce soțul său a obținut postul la spitalul din Hunedoara, în septembrie 2010, au venit împreună aici. Astăzi au doi copii pe care îi cresc în orașul nostru. Dr. Vonica lucrează la Laboratorul spitalului din Hunedoara de șase ani.

„Îmi place Hunedoara, este un oraș frumos. Nu mai fusesem aici până la momentul mutării, dar m-a surprins faptul că este un oraș cu foarte multe zone verzi. Sigur, Sibiul este și el frumos, dar când locuiești toată viața în el, nu realizezi că treci zilnic printr-un oraș la care alții visează. Pe noi chiar ne încurcau turiștii, pentru că treceam zilnic prin piața mare și nu înțelegeam de ce trebuie să fie tot timpul atât de aglomerată zona. Acum, de la distanță, apreciem frumusețea acelor locuri, dar ne-am obișnuit în Hunedoara și acum viața noastră este aici”, spune dr. Isabella Vonica.

A ales medicina pentru că îi plăcea foarte mult chimia, dar chimia pură. Matematica… mai puțin. Terminase liceul sanitar și toată lumea credea că o să se facă asistentă medicală, dar a vrut mai mult de-atât, așa că a dat la Medicină și până la urmă a ajuns să practice exact meseria pe care a visat-o. Este medic primar în medicina de laborator și viața i se învârte în jurul eprubetelor, a aparatelor care măsoară diferitele valori, lucrează cu virusuri, bacterii, reactivi. „Îmi place să stau în laborator”, subliniază dr. Vonica.

Chiar dacă părinții doamnei doctor nu sunt medici, Isabella și Ovidiu Vonica au adus pe lume doi copii care spun că vor să se facă „chirurg ca tata” (băiatul), respectiv „doctor de câini” (fata), deci se poate spune că viitorul sună bine.