știri

Informare 5 mai 2020

CASTELUL CORVINILOR

La Muzeul Castelul Corvinilor se lucrează intens la întreținerea zonelor verzi, pentru a primi vizitatorii în bune condiții, atunci când se vor ridica restricțiile impuse de starea de urgență. 🏰🌱

SPAȚII VERZI

Continuăm ampla campanie de plantare de arbori în mai multe zone din oraș, începută săptămâna trecută. Astăzi, angajații societății Salubprest au plantat pe strada Trandafirilor nuc negru, iar între bulevardul M.Viteazu și strada Batiz, 130 de bucăți de salcie creață, molid și stejar roșu. În total, astăzi au fost plantați 170 de copaci. Vrem cu toții un oraș verde, curat și frumos! E un lucru simplu, la care noi am contribuit deja, predăm ștafeta hunedorenilor care vor păstra și vor duce frumusețea acestor arbori, generații după generații în orașul nostru, acasă, la Hunedoara!

UAMS „PĂRINTELE ARSENIE BOCA”: Așa-i viața…

“Gânduri bune răsar ca un soare cuprinzând întregul univers… Frumoasă şi senină e ziua ta… Dragostea e ca o floare care creşte între spini, culeasă doar de oamenii cei buni…. Zile alese, zile înălţătoare pe a timpului cărare… Doar când va fi vreme bună, vom fi împreună…Oameni buni şi iubitori, cu respect pentru frumos… Dă-mi, Doamne, noroc pe lume, să iubesc, să fiu iubit, floarea dragostei s-o port la infinit.Cu stimă şi respect…”G.T., 75 de ani
Trăiri, suferințe, lacrimi, dar și bucurie și speranță. Au trecut mai bine de două luni de când beneficiarii și personalul Unității de Asistență Medico-Socială “Părintele Arsenie Boca” Hunedoara sunt nevoiți să trăiască o altfel de viață, din cauza condițiilor de izolare.Cu tristețe, auzi câte un suflet de bătrân întrebându-și copilul la telefon: “Când vii la mine?”.
De la celalalt capăt al firului, răspunsurile sunt date cu mare greutate: “Nu știu, mamă, nu știu, tată! Când se termină toate astea…”.
Puțini înțeleg ce se întâmplă, cei mai mulți așteaptă în tăcere, așa cum își duc și suferințele. Îi vezi pe cei care-i îngrijesc cum se retrag ca să își sune copiii, părinții, mulți dintre ei rămași acasă singuri. Îi încurajează, înghițindu-și lacrimile, spunând despre ei că e bine, că sunt bine și le dau sfaturi acolo unde nu știu ce să facă.Apoi închid repede telefonul, nu pentru că n-ar mai vrea să vorbească, ci pentru că nu-și mai pot înfrâna dorul și plânsul.Își șterg, apoi, lacrimile și își continuă munca, nu tocmai ușoară, cu zâmbetul pe buze, pentru că zâmbetul lor aduce bucurie și speranță. Și sunt așteptați de cei care au încredere în ei devenindu-și, astfel, unii altora FAMILIE.Și ce frumos este când ți se spune: “Cu stimă și respect”!

SĂNĂTATE

În perioada 05-08 mai 2020, garda de noapte este asigurată de farmacia DONA de pe strada George Enescu, nr. 9. Tel.: 0372-407184. Evitați deplasările inutile și asigurați-vă că sunați înainte de a merge la farmacie!
Farmaciile de serviciu între orele 21:00 – 7:00 în luna mai sunt următoarele: