În sezonul 1985 – 1986, Corvinul Hunedoara reuşea o altă performanţă cu care avea să rămână în istoria fotbalului românesc: să înscrie cel puţin 3 goluri în fiecare meci disputat „acasă”. Doar Dinamo a „scăpat” cu două goluri încasate. E drept, în deplasare, rezultatele au fost modeste. Totuşi, la finalul sezonului, Corvinul s-a clasat pe locul 5.
La mai bine de 30 de ani distanţă, Romulus Gabor i se destăinuia lui Alin Buzărin: „Acasă aveam mereu mingea și ne străduiam s-o păstrăm în posesia noastră. O duceam de zeci de ori în careul advers, aveam foarte multe ocazii. Tribunele erau mereu arhipline, suporterii hunedoreni, majoritatea muncitori în Combinat, dar mulți veniți și din alte părți, Deva, Orăștie, Brad, chiar Petroșani, ne împingeau în față. Nu lăsam adversarii să respire, îi înghesuiam, îi sufocam. În schimb, în deplasare, fără suporteri, unora dintre noi le era teamă. Dacă un adversar intra ceva mai dur, gata, ne cumințeam. Ce vrei, mentalitate provincială, de echipă căreia îi ajungeau aplauzele primite acasă”.
Pentru acest episod am scos din arhive cronica unui meci de la începutul sezonului ’85 – ’86, semnată de Nicolae Stanciu. Cea mai clară victorie a Corvinului împotriva unui adversar de calibru. La final sunt expuse toate rezultatele din meciurile acelui sezon jucate acasă.
Galele Corvinului continuă. 9 – 0 (3 – 0) cu Rapid
Dacă meciul de duminică, cu Chimia, anunţa, prin calitate şi tendinţă ofensivă, reîntoarcerea Corvinului la spectacol, întâlnirea de ieri a confirmat din plin, parcă încă incredibil, că formaţia hunedoreană revine la condiţia sa de mare echipă, capabilă să ofere satisfacţii şi bucurie, extaz, zecilor de mii de suporteri.
Spectacolul de aseară şi parada de frumuseţe a acţiunilor ofensive, încheiate, de această dată, cu goluri în corespondenţă direct proporţională cu numărul atacurilor – s-au constituit într-o veritabilă gală fotbalistică.
Cronica unui meci de 9-0 nu poate spune , în cuvinte, mai mult decât au spus jucătorii hunedoreni pe gazon, în faţa unor tribune entuziaste până la.. uimire şi nu puţini au fost aceia care se ştergeau la ochi, nevenindu-le să creadă că din nou a fost gol, fiindcă nu apucaseră să-l fixeze, pe retină, pe precedentul gol. Au spus, deci, fotbaliştii hunedoreni că, iată, aceasta e valoarea ce o pot etala cu generozitate atunci când au suportul pregătirii complexe, sprijinul şi condiţiile asigurate la nivelul cerinţelor de performanţă. Conducerea clubului a înţeles aceasta şi a asigurat până acum – sperăm că şi în continuare – condiţii de lucru Ion Ionescu, pentru ca acesta, împreună cu secundul Oct. Cojocaru, să-şi poată face meserea în linişte.
Rămâne ca în continuare să fie menţinut acest tonus ridicat al capacităţii echipei şi faptul depinde foarte mult, esenţia, de maniera în care vor fi abordate meciurile viitoare, mai ales proximul, de duminică, la F.C. Olt, unde se va vedea cu adevărat cât este de matură echipa Corvinul, jucătorii săi – în sensul capacităţii moral-psihologice de traversare a euforiei rezultatului de ieri. Pentru că, de ce să nu recunoaştem, un scor de 9 – 0, pe lângă bucuria imediată, poate prezenta pericolul infatuării, tratării superficiale a pregătirii jocului următor.
Până atunci, să notăm că ieri toată echipa s-a evidenţiat, fiecare jucător evoluând la posibilităţile sale, dar înalta tehnicitate a unor Mateuţ, Gabor, Klein, Nicşa, Văetuş, Petcu a ieşit, totuşi, în prim-plan, ceea ce a făcut ca dominării hunedorene, atât de categorice, să nu i se poată opune rezistenţă decât primele 20 de minute de joc. După aceea a început… gala golurilor: Dubinciuc (min. 25), Cojocaru (min.28 şi 60), Mateuţ (min. 50) Gabor (min. 10, 67 şi 75), Văetuş (min. 55) şi Bardac (min. 77).
A arbitrat R. Petrescu (Braşov)
Corvinul: Ioniţă (Rudisuli – min. 60) – Tîrnoveanu, Nicşa, Dubinciuc, Nan (Barţ – min 69), Petcu, Mateuţ, Klein, Gabor, Cojocaru, Văetuş.
Rapid: Mânu (Toader – min.51) – Marinescu, M. Grigore, Cîrstea, Bacoş, Rada, Agiu, Şt. Popa, Coanţă (Damaschin II), Puşcaş, Mladin.
Partidele Corvinului pe teren propriu în 1985-1986
Corvinul – Chimia Rm. Vâlcea 4-0
Corvinul – Rapid 9-0
Corvinul – FCM Braşov 4-0
Corvinul – FC Bihor 5-1
Corvinul – SC Bacău 5-1
Corvinul – U. Craiova 3-0
Corvinul – Sportul 4-3
Corvinul – Petrolul Ploieşti 5-0
Corvinul – Steaua 3-1
Corvinul – FC Olt 6-0
Corvinul – Victoria Bucureşti 3-1
Corvinul – Poli Timişoara 4-0
Corvinul – ASA Tg. Mureş 5-0
Corvinul – U. Cluj 4-3
Corvinul – FC Argeş 3-0
Corvinul – Gloria Buzău 3-1
Corvinul – Dinamo 2-1