Dr. Melinda Mitranovici, șef secție Ginecologie la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara
Medicii Hunedoarei știri

Medicii Hunedoarei: Dr. Melinda Mitranovici

Dr. Melinda Mitranovici conduce secția de Ginecologie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara încă din 2015, când a venit aici. Este din Simeria și a terminat facultatea de medicină la Tg. Mureș; tot acolo a făcut și rezidențiatul. A profesat la spitalul din Brad înainte de a veni la Hunedoara.

Secția de Ginecologie din spitalul hunedorean este cea mai mare din județ, cu un total de 35 de paturi pentru pacienți. Doamnele și domnișoarele din oraș beneficiază de serviciile celor șapte medici ginecologi de la spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

„Ne străduim să venim în întâmpinarea pacientelor din localitate; de fapt, avem paciente din întreg județul și chiar din județele învecinate”, spune dr. Melinda Mitranovici despre Ginecologia din spitalul municipal la Hunedoarei. Încercăm să ducem discuția într-o altă direcție, dar dr. Mitranovici ne povestește despre cum secția pe care o conduce este cea mai eficientă, alături de secția de Interne: „Suntem motorul spitalului! Îmi încurajez colegii să își continue educația medicală, pentru că medicina nu stă pe loc; tocmai s-au modificat și actualizat ghidurile și protocoalele în obstetrică și ginecologie, apar noi patologii pentru care trebuie să fim pregătiți, așa că ne străduim în permanență să fim mai buni pentru pacientele noastre”.

Fiecare medic are o parte preferată, dacă putem să îi spunem așa, a meseriei sale. Doamna doctor Mitranovici este pasionată de ceea ce ține de fertilizare. Pacientele care doresc să urmeze aceste proceduri sunt îndrumate către clinicile care fac fertilizări in vitro (de exemplu: Sibiu, Timișoara, Szeged – Ungaria), însă pot beneficia la Hunedoara de tratamentele de stimulare. În perioada premergătoare fertilizării in vitro sau inseminării intrauterine, timp de doi ani se fac stimulări și alte manevre ca pacienta să rămână însărcinată. Sunt aproximativ 30 de paciente care apelează, lunar, la aceste stimulări pentru pregătirea procedurilor de inseminare artificială.

„Mi-ar plăcea foarte mult să îmi pot folosi măcar o parte din competențele dobândite în domeniul fertilizării. Sper ca anul acesta secția să fie dotată în acest sens”, mai spune dr. Melinda Mitranovici, care este și membră în două grupuri internaționale de medici specialiști – European Society of Human Reproduction (ESHRE) și International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (ISUOG).

„Ne luptăm cu îmbătrânirea populației și cu cazuri depășite. Ne-am bucura dacă populația feminină ar apela mai des la controalele de rutină. Prevenția este lacunară în zonă”, adaugă dr. Mitranovici.