știri

S-a deschis „Târgul European al Castelelor” – ediţia a VIII-a

Astăzi a fost deschis oficial „Târgul European al Castelelor”. Cetăţi, castele şi muzee importante din România se prezintă în faţa vizitatorilor Castelului Corvinilor în standuri dedicate, amplasate în curtea exterioară a obiectivului.

Manifestarea este o ocazie excelentă atât pentru spectaculosul edificiu din Hunedoara cât şi pentru alte obiective turistice din zonă şi din ţară de a se promova şi a-şi face cunoscută povestea şi, implicit, oferta turistică şi culturală.

Prin „Târgul European al Castelelor”, Castelul Corvinilor îşi reconfirmă statutul de „motor” al turismului pe plan judeţean şi zonal.

„Ne bucurăm că reuşim să organizăm o nouă ediţie a acestui „târg” şi să surprindem vizitatorii Castelului Corvinilor cu prezentări spectaculoase făcute nu doar de reprezentanţii obiectivului – gazdă, ci şi de reprezentanţi ai altor obiective turistice şi culturale de prim rang din judeţul Hunedoara şi din întreaga ţară. Domeniul turismului este extrem de important pentru Hunedoara, deoarece generează venituri atât în mediul privat cât şi la bugetul local, venituri cu ajutorul cărora, de exemplu, Primăria Hunedoara susţine foarte multe investiţii de ordin edilitar, în folosul cetăţenilor”, a declarat primarul municipiului, Dan Bobouţanu.

Prezent la momentul deschiderii oficiale a noii ediţii a „Târgului European al Castelelor”, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Laurenţiu Nistor a declarat:

„Îl felicit pe Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara, pentru că a reuşit să organizeze ce-a de-a opta ediţie a Trâgului European al Castelelor. Vizitând standurile parcă te încarci de energie când vezi istoria ta, când vedem cele mai vechi castele, frumoase şi bine întreţinute. Bineînţeles, ne mândrim şi noi cu castelul de la Hunedoara, unul dintre cele mai frumoase, dar şi cu felul în care arată acum. Dorim să integrăm într-un circuit turistic toate obiectivele turistice din judeţul Hunedoara. Numai aşa putem demonstra că avem un judeţ frumos”.

Ediţia din acest an a „Târgului European al Castelelor” cuprinde, pe lângă prezentările de la standuri, mai multe demonstraţii şi momente interactive cu publicul care se vor derula astăzi şi mâine, până la orele 20.00: tabere şi ateliere medievale, tir cu arcul, dansuri şi prezentări de ţinute medieval, spectacol cu efecte pirotehnice, cascadorie şi lupte cavalereşti reprezentaţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Cavalerilor Cetăţii Roşii – Sibiu.

Programul detaliat îl găsiţi aici: https://www.facebook.com/PrimariaHunedoara/posts/630800375758380