foto știri

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” va avea 5 ascensoare de ultimă generație

Zilele acestea se lucrează de zor la clădirea secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. O echipă montează două ascensoare tip targă nou-nouțe, urmând ca după ce termină, să monteze alte trei ascensoare în staționarul central (în clădirea principală a spitalului). În total, spitalul va beneficia de cinci ascensoare de ultimă generație.

„Este o investiție majoră pe care spitalul o face, lifturile nu au mai fost schimbate de la construcția spitalului, în anul 1968. Prin darea în funcțiune a celor cinci lifturi se vor asigura circuitele funcționale: de hrană, de lenjerie, transportul bolnavilor și al aparținătorilor, exact cum prevăd normele medicale în vigoare”, declară Radu Budae, managerul spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.

Investiția are valoarea de 583.183 lei (fără TVA), iar termenul de execuție a lucrărilor este de15 decembrie 2017, inclusiv cu autorizarea ISCIR, fără de care un ascensor nu poate funcționa. Banii pentru aceste lifturi noi provin din fondul de dezvoltare al spitalului, fiind obținuți din serviciile prestate în plus față de cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în perioada 2008-2012.

„Sigur că ne dorim înlocuirea tuturor lifturilor din spital cu unele performante, așa cum sunt cele pe care le montăm acum. Vom înlocui toate lifturile vechi, în viitor”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Gabriel Hurth, șef serviciu Tehnic-Administrativ din cadrul spitalului, ne-a spus că lifturile vechi au fost montate în anul 1957 (în clădirea secției de boli infecțioase), respectiv în 1968 (în spital). „În 1990, când m-am angajat eu la spital, lifturile de la «Contagioși» deja nu mai funcționau, iar în prezent, în clădirea spitalului, doar 4 lifturi din 8 sunt funcționale, două într-o aripă a clădirii și două în cealaltă”, spune Gabriel Hurth.

Ascensoarele sunt fabricate în Uniunea Europeană, iar montarea lor este asigurată de o firmă din Cluj-Napoca. Ele vor transporta bolnavii, personalul, materialele și echipamentele și asigură circuitele funcționale în cadrul spitalului.

One thought on “Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” va avea 5 ascensoare de ultimă generație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.