Informare 29 mai 2020

ZIUA COPILULUI: Dragi copii și părinți,În ultimii ani am sărbătorit împreună Ziua Copilului în parcul din centrul orașului și la ștrand, la grădina zoologică și la Castelul Corvinilor. Am organizat petreceri mari, cu muzică, jocuri și desene pe asfalt, înghețată. Ne-am fi dorit să ne bucurăm și în acest an de atmosfera minunată pe care copiii Hunedoarei o creau în parc, de ziua lor, dar anul acesta nu este ca alți ani, din păcate. Reglementările nu ne dau voie să organizăm o petrecere mare, pentru că trebuie să vă protejăm.
🎈Vă invităm, dragi copii și adolescenți, să vizitați gratuit Grădina Zoologică și Castelul Corvinilor care își deschid larg porțile pentru voi, luni, 1 iunie 2020! 🎈De asemenea, Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu” va fi inaugurat la 1 iunie și copiii au accesul gratuit. Acesta este situat pe Bd. Libertății nr. 4.Grădina Zoologică Hunedoara este deschisă între orele 10:00 – 19:00, iar Muzeul Castelul Corvinilor, între orele 12:00 – 20:00. Copiii și adolescenții până la vârsta de 18 ani beneficiază de intrare gratuită la zoo și castel, în 1 iunie 2020.
Pentru a putea vizita obiectivele, vă rugăm să respectați normele sanitare și de distanțare socială impuse de autorități.
Sperăm să ne revedem sănătoși anul viitor și să petrecem împreună în Parcul Tineretului și la Ștrand Corvina! La mulți ani tuturor copiilor! 👨‍👩‍👧‍👦

Inline image

RECICLARE: Ziua Mediului este în fiecare zi!Primăria Municipiului Hunedoara și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener organizează în luna iunie o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice. Aceasta face parte dintr-o amplă campanie organizată cu ocazia Zilei Mediului în peste 20 de județe din țară.În Hunedoara, programul de colectare se desfășoară între 1-15 iunie prin Serviciul de preluare și ridicare a deșeurilor electrice de la domicilii și sedii de firme sau instituții.Vrei să participi și să scapi de deșeurile electrice? Sună la 0800.444.800 sau intră pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ și află cum te poți debarasa responsabil și corect de aceste deșeuri și ce premii sunt puse la bătaie!
Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 (gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă) sau prin completarea formularului de pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ poți face curat în casă și la birou, eliberându-le de aparate electrice și electronice inutile. Și poți câștiga premii de la partenerii programului!
Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/.
Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și online, pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice. Echipele operatorilor locali parteneri vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.
Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Iar cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completării taloanelor de participare la campanie.
Participi la Ziua Mediului, sărbătorești fără vechituri electrice și poți câștiga și un premiu special! Premiile puse la bătaie sunt 2 mixere de bucătărie Philips, 4 mașini de călcat Philips și un cuptor cu microunde digital Candy! Tombola cu premii la care vom afla câștigătorii campaniei va avea loc în data de 16 iunie, la ora 12:00, la Centrul de Colectare DEEE Hunedoara.

Inline image

EVENIMENT: Ziua de 28 mai 2020 are dublă semnificație: odată cu Înălțarea Domnului, comemorăm Ziua Eroilor care s-au sacrificat pentru binele țării noastre. Astăzi, privim cu mândrie, respect și recunoștință spre trecut și aducem un omagiu eroilor noștri, care s-au jertfit pentru apărarea patriei, a tricolorului, a credinței, pentru libertatea și demnitatea neamului românesc.

INVESTIȚII: Noul teren de sport sintetic, multifuncțional, construit la Colegiul Național Iancu de Hunedoara este aproape de finalizare.

INVESTIȚII: Am soluționat favorabil noi cereri ale numeroșilor locatari care au dorit montarea de bănci și coșuri de gunoi. De-a lungul străzii Ion Creangă din orașul nostru am întâlnit oameni harnici și gospodari, în grădinuțele cărora am avut plăcerea de a contribui la adevăratele oaze de liniște și relaxare ale locatarilor zonei prin montarea de noi bănci, dar și coșuri de gunoi, pentru păstrarea curățeniei! Mizăm pe spiritul civic al fiecărui cetățean din municipiul Hunedoara, deoarece cu toții ne dorim să trăim într-un oraș curat, civilizat, ca atare trebuie să păstrăm mobilierul urban, curat și întreținut, și mai ales să folosim coșurile de gunoi! Vineri este o nouă zi în care dăm curs cererilor locatarilor de pe Aleea Topitorului unde vom monta noi coșuri de gunoi, dar și bănci pentru relaxarea locatarilor din acest cartier!
Vă anunțăm și pe această cale că toate cererile, chiar dacă sunt numeroase, vor fi onorate în ordinea înregistrării lor la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara. Din păcate, nu vom putea onora cererile formulate pe Facebook (în comentarii), în consecință vă invităm să faceți solicitarea în scris și să vă asigurați că primiți număr de înregistrare la cererea d-voastră.

Montăm numeroase coșuri de gunoi și bănci în municipiul Hunedoara

Și astăzi am soluționat favorabil cererile a numeroși locatari care ne-au solicitat montarea de bănci și coșuri de gunoi.De-a lungul străzii Ion Creangă din orașul nostru am întâlnit oameni harnici și gospodari, în grădinuțele cărora am avut plăcerea de a contribui la adevăratele oaze de liniște și relaxare ale locatarilor zonei prin montarea de noi bănci, dar și coșuri de gunoi, pentru păstrarea curățeniei!Mizăm pe spiritul civic al fiecărui cetățean din municipiul Hunedoara, deoarece cu toții ne dorim să trăim într-un oraș curat, civilizat, ca atare trebuie să păstrăm mobilierul urban, curat și întreținut, și mai ales să folosim coșurile de gunoi!Mâine va fi o nouă zi în care vom da curs cererilor locatarilor de pe Aleea Topitorului unde vom monta noi coșuri de gunoi, dar și bănci pentru relaxarea locatarilor din acest cartier!Vă anunțăm și pe această cale că toate cererile, chiar dacă sunt numeroase, vor fi onorate în ordinea înregistrării lor la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara. Din păcate, nu vom putea onora cererile formulate pe Facebook(în comentarii), în consecință vă invităm să faceți solicitarea în scris și să vă asigurați că primiți număr de înregistrare la cererea d-voastră.Împreună, modernizăm și înfrumusețăm Hunedoara!#HunedoaraFrumoasă #HunedoaraCurată #NoiProiecte #AcasăLaHunedoara #iubescHunedoara

Gepostet von Primăria Hunedoara am Donnerstag, 28. Mai 2020

SĂNĂTATE: Farmaciile care asigură garda de noapte în luna iunie 2020:

Inline image