Medicii Hunedoarei

Medicii Hunedoarei: Dr. Claudia Hota

Doamna Dr. Claudia Hota, medic primar boli infecțioase cu competențe în ecografie, este deveancă și profesează în cadrul Spitalului Municipal ”Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara începând cu luna ianuarie a anului 2005. După terminarea studiilor în cadrul UMF Timișoara au urmat anii rezidențiatului alături de echipa de medici a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș”, tot în Timișoara. Doamna doctor este căsătorită și ne-a mărturisit că și-a dorit dintotdeauna, încă din copilărie, să devină medic.

Dr. Hota a ales specialitatea pe care o practică deoarece bolile infecțioase au o patologie vastă atât la copii, cât și la adulți, diversitate ce reclamă capacitatea de a fi mereu la curent cu cele mai recente patologii și, de multe ori, orientarea rapidă asupra diagnosticului și atitudinii de urgență la pacienții care se prezintă cu infecții severe. De asemenea, medicul de boli infecțioase trebuie să fie capabil să coopereze în cadrul unei echipe multidisciplinare, atunci când este necesar, inclusiv la pacienții critici, aflați în terapie intensivă.

În cadrul interviului, doamna doctor și-a arătat îngrijorarea atunci când ne-a spus că, în foarte multe situații, pacienții adulți și, în special, cei vârstnici, se prezintă cu patologii cronice asociate, decompensate in cadrul bolilor infectioase, iar ”aceasta e o mare problemă cu care ne confruntăm”, a adăugat Claudia Hota.

Ceea ce o motivează în mod deosebit pe dr. Hota este colectivul foarte bun din care face parte și cu care colaborează foarte bine. Doamna doctor a evidențiat și faptul că ”în cadrul spitalului hunedorean există singura linie de gardă pentru boli infecțioase din județul nostru”.

One thought on “Medicii Hunedoarei: Dr. Claudia Hota

Comments are closed.