Domnul dr. Petru Zamfiroiu, medic primar Medicină Generală, cu competențe în urgențe prespitalicești, s-a alăturat foarte recent echipei de medici care profesează în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Hunedoara. L-am găsit muncind, ocupat, aglomerat, și-a făcut însă timp pentru a ne primi. Unul dintre primele lucruri pe care l-am aflat despre dumnealui este că s-a născut în Deva, ceea ce ne-a bucurat; oameni ai locului ce rămân să practice medicina în mijlocul și pentru hunedoreni.
A absolvit prestigioasa Universitate de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, în anul 2000, cu specializarea în Medicină Generală. În același an a fost angajat ca și medic stagiar al Secției de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Deva, până în 2001. În perioada 2002 și până în 2004 a activat ca medic generalist în Cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe Ilia. Doi ani mai târziu, domul doctor și-a obținut competențele în ”Urgențe Prespitalicești”. Au urmat 13 ani în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, timp în care și-a desăvârșit formarea profesională: medic rezident în centrul universitar Cluj-Napoca, la UMF ”Iuliu Hațieganu” (2004-2006) și dobândirea specializării în Medicina de familie (2006).
Din 2016 până recent a lucrat ca medic primar în cadrul CPU Brad. De menționat este faptul că din 2006 și până în prezent dr. Zamfiroiu este medic voluntar în cadrul Serviciului Public Salvamont pentru județele Hunedoara și Cluj.
Domnul doctor pare o fire pragmatică, astfel, ne-a arătat care crede dumnealui că sunt însușirile pe care trebuie să le posede un medic urgentist: ”Medicina de urgență necesită responsabilitate, pregătire profesională complexă, stăpânire de sine, capacitate de muncă în condiții grele, cât și efort psihic și intelectual.”
Dr. Zamfiroiu a ținut să împărtășească prin intermediul acestui interviu despre Campania intitulată ”Urgența este pentru urgențe”.
Așadar, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne au lansat o campanie care invită populația să utilizeze rațional serviciile medicale de urgență. ”Primele servicii la care ar trebui să se apeleze în cazul afecțiunilor cronice sunt cele ale medicului de familie. Oamenii ar trebui să ceară ajutorul serviciilor de urgență doar atunci când viața lor este în pericol. Există persoane care exagerează simptomele pentru a veni mai repede salvarea sau pentru a trece cu targa direct în camera de examinare a Unității de Primiri Urgențe.
Campania aceasta a fost lansată în contextul în care, anul trecut, operatorii serviciului 112 au primit aproximativ 13 milioane de apeluri, dintre care mai puțin de jumătate au fost urgențe.
Noi îi urăm domnului doctor Petru Zamfiroiu ”Bun venit!” în echipa medicală a spitalului nostru și îi dorim multă putere de muncă.