eveniment

GALA DE EXCELENȚĂ „HUNEDORENI DE SUCCES” 2021

Astăzi a avut loc cea de-a IV-a ediție a galei de excelență „Hunedoreni de Succes”, prin care aducem un omagiu celor mai merituoși hunedoreni din domenii precum învățământ, sănătate, administrație publică, poliție, situații de urgență.

Gala de Exclență „Hunedoreni de Succes”, ediția 2021

CEL MAI BUN MEDIC

A fost un an greu pentru noi toți, dar mai ales pentru Spitalul Municipal „Dr Alexandru Simionescu” din Hunedoara, care s-a aflat în prima linie a luptei cu pandemia. Tot aici s-au tratat și cele mai grave cazuri de COVID-19. Spitalul din Hunedoara a fost un adevărat stâlp al sistemului sanitar din întreg județul Hunedoara și a făcut față cu bine dificilelor provocări din ultimele 16 luni. Acest lucru li se datorează și medicilor și asistentelor de aici.

Se acordă astfel titlul de „CEL MAI BUN MEDIC” pe anul 2021:

CEL MAI BUN EDUCATOR

  • Doamna Aida Cibu, de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Hunedoara
    Calitatea sa profesională și umană o recomandă pentru titulatura de „cel mai bun educator” din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1 din Hunedoara
  • Doamna Aurica Rodica Crăciun, de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”
    După 43 de ani ca educator, după zeci de generații de copii educați (mulți dintre ei fiind acum adulți trecuți de 40 de ani) și după multe cursuri de perfecționare, doamna Aurica Rodica Crăciun se poate mândri cu o carieră strălucită.

CEL MAI BUN ÎNVĂȚĂTOR

  • Doamna DORINA MOISA – Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara
    Performer al Colegiului Economic „Emanuil Gojdu”, doamna Dorina Moisa, cu profesionalism și flexibilitate creativă, desfășoară o activitate didactică de excepție. Atașamentul față de elevii săi, ușurința și eficiența ridicată în transmiterea informațiilor științifice s-au oglindit în rezultate remarcabile obținute la numeroase concursuri școlare
  • Doamna ANA BÂRSAN – Școala Gimnazială Nr. 1 din Hunedoara
    Doamna profesor pentru învățământ primar este o persoană devotată, care pune suflet în tot ce face, motiv pentru care merită toate aprecierile noastre
  • Doamna MARILENA SUCIU – Școala Gimnazială Nr. 2 din Hunedoara
    Doamna învățătoare reprezintă, pentru toți cei care o cunosc, ilustrarea expresiei „o viață dedicată profesiei”. 41 de ani de carieră didactică, începută în 1980 la Școala Primară din Valea Nandrumului și continuată, din 1990, la Școala Gimnazială Nr. 2 din Hunedoara
  • Doamna LUCICA HERLAȘ – Liceul Teoretic „Traian Lalescu”
    Are 37 de ani de carieră în învățământ, dintre care 26 la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”. Este un dascăl care respectă și iubește copiii primind în schimb iubire și respect din partea copiilor. Este un model de învățare continuă, pasiune pentru meseria de dascăl, naturalețe și modestie.
  • Domnul TIBERIU DÎSCĂ – Școala Gimnazială Nr. 6
    Fără îndoială, este unul dintre cei mai apreciați și iubiți învățători din municipiul Hunedoara. În ultimul an și jumătate, a inițiat și administrat platforme educaționale pentru clasele I – IV, instrumente de învățare care au fost de mare folos pentru mii de copii din întreaga țară.
  • Domnul FLAVIUS DANIEL BOZAN – Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”
    Domnul Bozan este învățător la Școala Primară din Răcăștie, unitate aflată în structura colegiului amintit. Este autorul unor proiecte luate ca exemple de bună practică de către colegii săi, este consecvent iar munca sa este centrală clar pe elev.

CEL MAI BUN PROFESOR

  • Domnul MARIAN STROE Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara
    Înțelegerea în profunzime a proceselor și fenomenelor didactice, gândirea creativă, imaginația, abilitățile de comunicare și pasiunea pentru științele exacte l-au adus pe domnul profesor Marian Stroe în topul profesorilor Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara.
  • Doamna MONICA ISPRAVNIC – Școala Gimnazială Nr. 1 Hunedoara
    Este un dascăl desăvârșit, care a reușit să-și lase definitiv amprenta asupra numeroaselor generații de elevi. Ceea ce o remarcă în mod deosebit este adaptabilitatea sporită la nevoile fiecărui copil, reușind asftel să dezvăluie pas cu pas tainele matematicii și să îi determine să îndrăgească această materie.
  • Doamna EMILIA HERMINA POPOVICIU – Școala Gimnazială Nr. 2 Hunedoara
    Doamna profesor este descrisă de colegi drept „o forță indestructibilă care, prin proiectele Erasmus Plus, a promovat imaginea școlii și a orașului Hunedoara în Europa. De asemenea, este managerul care a ajutat la repunerea Școlii Gimnaziale Nr. 2 pe harta educațională a județului. Însă cea mai mare forță a doamnei Emilia Hermina Popoviciu este capacitatea de a comunica și de a se conecta cu elevii săi. Este un profesor de excepție, care merită cu prisosință premiul acordat”.
  • Doamna TEODORA PETRAȘ – Liceul Teoretic „Traian Lalescu”
    În 1997, împreună cu alți 17 colegi, a făcut parte din echipa care a înființat Liceul de Informatică din Hunedoara. A încurajat mereu elevii să participe la competițiile de informatică. Numărul premiilor obținute cu minunații ei elevi este acum de ordinul sutelor. Totuși, doamna Teodora Petraș crede că mai important este parcursul elevilor, încrederea în forțele proprii pe care copii au obținut-o, întrecându-se cu cei mai buni elevi din țară.
  • Doamna MARIA CRISTEA – Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”
    Pe doamna profesor colegii o caracterizează ca fiind o persoană care dă mereu dovadă de profesionalism, diplomație, dăruire, tact pedagogic, seriozitate și de o putere extraordinară de muncă. Proiectele implementate în cadrul unității școlare pe care o conduce, felul în care s-a reușit aici adaptarea la condițiile învățământului pe timp de pandemie sunt doar câteva argumente aduse de corpul profesoral de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”.
  • Doamna ANA NICOLETA AVRAMESCU – Liceul Tehnologic „Matei Corvin”
    În ultimul an, doamna profesor s-a remarcat prin intensa ei activitate în domeniul învățământului online, atât de important în ultima perioadă, fiind autor al unei platforme de e-learning de succes dedicată matematicii, platformă care a înregistrat o activitate intensă nu doar la nivel local, ori județean, ci chiar la nivel național.
  • Domnul prof. universitar dr. LUDOVIC DAN LEMLE – Facultatea de Inginerie Hunedoara
    A făcut parte din grupul de profesori care au înființat Liceul de Informatică din Hunedoara, unde a activat până în 1999, când a ocupat un post de asistent universitar la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. A urmat toate etapele universitare până la obținerea titlului de doctor. Este doctor în Matematici al Universității Blaise Pascal din Clermont – Ferrand – Franța și al Universității de Vest din Timișoara.
  • Domnișoara IRMA KISS – Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”
    Pentru a doua oară consecutiv, domnișoara Irma Chiș este desemnată de conducerea colegiului amintit pentru titlul de „cel mai bun profesor”. Se numără printre cei mai iubiți și mai implicați profesori ai Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”.

CEL MAI BUN ANTRENOR

  • Domnul ILIE CAPTARI – Clubul Sportiv Hunedoara
    Domnul Ilie Captari face cinste orașului Hunedoara de câteva decenii încoace. Dragostea sa pentru sport și perseverența cu care continuă să caute noi talente în pugilism îl plasează deja în categoria celor mai buni antrenori de box din România.

CEL MAI BUN ANGAJAT AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI HUNEDOARA

  • Domnul SORIN TINCU – directorul Muzeului „Castelul Corvinilor”
    A gestiona un obiectiv istoric nu e deloc simplu. Totul devine și mai complicat când obiectivul istoric se numește „CASTELUL CORVINILOR”. Este unul dintre cei mai valoroși și dedicați oameni pe care îi are municipalitatea Hunedoarei. O mare parte din evoluția pozitivă spectaculoasă a Castelului Corvinilor în ultimii ani i se datorează domnului director doctor în istorie Sorin Tincu.

CEL MAI BUN POLIȚIST

  • Domnul EMANUEL FLORIN MARC – agent principal în cadrul Poliției Municipiului Hunedoara
    Emanuel Florin Marc activează în compartimentul „Mică violență” din cadrul Biroului Investigații Criminale. Colegii și superiorii săi spun că, deși este un polițist foarte tânăr, încă de la începutul exercitării meseriei sale a dat dovadă de implicare și inițiativă în muncă și a obținut rezultate deosebite care au contribuit semnificativ la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și a faptelor antisociale.

CEL MAI BUN JANDARM

  • Domnul VIRGIL ARON POPA – plutonier adjutant șef – commandantul Grupei de Supraveghere și Intervenție Hunedoara
    Domnul Popa activează în cadrul Jandarmeriei încă din 2006, îndeplinind o gamă vastă de atribuții și activități pe linia organizării, conducerii și coordonare a misiunilor de asigurare a ordinii publice pe raza municipiului Hunedoara.

CEL MAI BUN POMPIER

  • Maistrul militar GHEORGHE SMULTEA – Detașamentul de Pompieri Hunedoara
    Unul dintre cei mai buni pompieri din județ și, în același timp, un bun pedagog pentru toți colegii săi care îl descriu ca fiind disciplinat, devotat și un foarte bun conducător și coordonator de intervenții. Pe parcursul anului trecut, maistrul militar Gheorghe Smultea a condus mai multe intervenții dificile, reușind să salveze vieți omenești și bunuri materiale. De cele mai multe ori, Gheorghe Smultea, se și implică activ în operațiunile de salvare.

CEL MAI BUN POLIȚIST LOCAL

  • Domnul CORNEL GOLEȘIE
    Activează în cadrul Poliției Locale Hunedoara încă din 2001, acum făcând parte din Compartimentul Control Comercial – Disciplina în Construcții și Protecția Mediului. În întreaga sa carieră s-a remarcat printr-o foarte bună pregătire profesională, dând dovadă de profesionalism și exigență în rezolvarea misiunilor care i-au fost încredințate. Alegerea a fost făcută avându-se în vedere și activitatea domnului Cornel Goleșie de la începutul pandemiei și până acum, derulată într-un context cu totul special.
Trofeele pentru cei mai buni hunedoreni ai anului 2021